Известен бизнесмен е собственик на басейна в скалите на Синеморец

Емилиян Гебрев твърди, че обектът е законен

Известен бизнесмен е собственик на басейна в скалите на Синеморец | StandartNews.com

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на басейна, издграден в скалите в местността "Поляните" край Синеморец. 

Това твърдят от областната управа на Бургас, коятов чера съобщи за наличието на басейн върху скали, които са публична държавна собственост. Според тях това прави обектът незаконен. От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши проверка по случая.

Гебрев уточнява чрез писмено становище, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са закупени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите са издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра и е дълбок 1,20 метра. До него има изградени дървени стълби. 

Съоръжението е монтирано преди 20 години, каза Емилиян Гебрев. Имотът с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно, посочи още той. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия. 

Днес Община Царево започна проверка по случая. Кметът Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен. 

До 22 януари 2022 г. е срокът, в който Община Царево трябва да предостави данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

Вчера областният управител на Бургас Мария Нейкова заяви, че частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай