Изумително! Какво направиха българите в Одрин

Твърде упорити за безплатно паркиране

Изумително! Какво направиха българите в Одрин | StandartNews.com

Турист от България може да намери по-лесно място за паркиране на автомобила си в Одрин от местен жител. Това отбелязва всекидневникът "Хюриет", имайки предвид уикендите, когато хиляди нашенци се втурват на голямо изгодно пазаруване в някогашната столица на Османската империя.

„Идващите от България знаят как да харчат парите си в Одрин, но за отбелязване е фактът как се оправят с паркинга за автомобилите си. За да не плащат за паркинг, някои са толкова находчиви и упорити, че стигат до брега на река Марица и после ходят пеша 20-ина минути до тържището“, отбелязва одрински репортер.

Търговците на пазара заявиха, че има увеличение на продажбите с пристигането на туристите от България след пълното премахване на ограниченията срещу Covid-19.

Гражданите на съседните страни, дошли в Одрин, предимно купуват от пазара сирена, халва, сувенири, дрехи, баклава. Не са малко и тези които пълнят резервоарите с гориво, поради изгодните цени в Турция.

Българите отново преобладаваха и в магазините в центъра на Одрин. Този уикенд съвпада и с предпразничното пазаруване на мюсюлманите за предстоящия Шекер байрам, който започва в понеделник и ще продължи три дни.

Кметът на Одрин направи обръщение към българските гости на града и региона. „Българските туристи винаги могат да се чувстват сигурно и в безопасност в Одрин. През 2022 г. ще имаме общо 168 събития в града, които са свързани с културата, спорта и други дейности. След пандемията искаме да направим много неща. Активности ще има на всеки 2-3 дни. Това ще даде възможност нашите съседи от България да посещават Одрин не само за шопинг туризъм“, заяви кметът на Одрин Реджеб Гюркан.

„Години наред ние посещавахме България и подкрепяхме икономиката и туризма на страната, а през последните 3 години българите правят това у нас и ние високо ценим тази подкрепа. Най-много посещения имаме от София, Пловдив и Кърджали, но и от всички краища на България“, добави кметът на Одрин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай