Изписаха пребития рейнджър

Ше се възстанови напълно, категорични са лекарите

Изписаха пребития рейнджър | StandartNews.com

Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов е в добро състояние и вече си е вкъщи. Той бе изписан от МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в сряда сутринта, потвърди  пред TrafficNews.bg директорът на здравното заведение доц. д-р Петко Недев.

"Той ще се възстановява в домашни условия. Раните са вече затворени и сме сигурни, че ще се възстанови напълно”, категоричен бе д-р Недев.

Военният от Специалните части беше пребит на 6 януари – Богоявление, от двама млади роми заради забележка на улицата. Биячите са в ареста с постоянна мярка "задържане под стража“.

По този повод вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви:

Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона.

След инцидента последва вълна от протести в центъра на центъра на Войводиново. Реакцията не закъсня. Три къщи в ромската махала бяха сринати, предстои премахването на още 15.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай