Изненади с времето. Жега сутринта, обрат следобед

Чакат ни нови летни бури

Изненади с времето. Жега сутринта, обрат следобед | StandartNews.com

Гореща неделя ни очаква днес. С изключение на Черноморието навсякъде живакът в термометрите ще сочи над 30°.  В Сандански ще е най-топло - 34°. В София ще е 29°, Бургас - само 26°.

След обяд обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България, ще превали и прегърми, а в източните райони валежи ще има и през нощта срещу понеделник. Ще остане горещо с максимални температури между 30° и 35°, в София - около 30°. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Предимно слънчево ще бъде през по-голямата част от деня и на морския бряг. По-късно след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места вечерта и през нощта срещу понеделник ще превали и прегърми.

През деня ще духа бриз. Максималните температури ще са между 26° и 31°, температурата на морската вода е 20-24°, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините, след слънчевото утро, след обяд ще се заоблачава и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко, 22-23° в Пампорово и Боровец до 28° в Банско.

За пореден ден температурите на Балканите ще се задържат необичайно високи за началото на юни, а в повечето райони ще преобладава слънчево време. Валежи, на места придружени от гръмотевици, ще има в североизточните части от полуострова.

У нас в началото на новата седмица температурите временно ще се понижат, впоследствие отново ще тръгнат нагоре. В сутрешните часове ще бъде предимно слънчево, в следобедните - с купеста и купесто-дъждовна облачност, а в някои райони - валежи и гръмотевици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай