Изненада! Къде събраха най-богатите хора у нас

Това направи галеристът и колекционер Димитър Инджов.

Изненада! Къде събраха най-богатите хора у нас | StandartNews.com

Най-богатите хора у нас – както в духовен, така и в материален план, събра в Пловдив галеристът и колекционер Димитър Инджов, съобщи "Марица". Културният и бизнес елит се изсипа за премиерата на документалния филм за него „Отвъд рамката – Димитър Инджов“ снощи в Lucky Дом на киното. Залата не успя да побере всички почитатели и приятели на Инджов, но той се беше зарекъл да не върне никого, затова в последния момент пусна втора прожекция

„Голям човек. Истински. Готин пич с огромно сърце“, се чуваше сред публиката, а от екрана едни от най-значимите имена в българското изящно изкуство не спестиха ласкави думи за известния колекционер.

„Който е превърнал дома си в храм на изкуството, е превърнал и душата си в храм на вечността“, написа в поздравителен адрес към Инджов и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Преди премиерата на филма пловдивският галерист доказа за пореден път, че е изградил собствена мярка в изкуството. „Материята все повече властва над духа, а ценностите все повече се разбиват. Творци, мислители, интелектуалци се опитват да убедят света, че идва нов ред и всичко започва от тях“, изтъкна колекционерът.

Като примери посочи френския художник Марсел Дюшан, считан за една от най-влиятелните личности в изкуството на 20. век, и американския музикант Франк Запа. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай