Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Лифтинг без скалпел – това е новата линия в козметиката

Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. 22-рият Италиански фестивал на красотата и прическата бе открит днес в рамките на Международен панаир – Пловдив.

На откриването лентата преряза почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо. Събитието уважиха гости от посолствата на Япония и Украйна. Международният форум в Пловдив продължава до неделя с безплатни атракции и ревюта на именити стилисти от цяла Европа. Атракция по време на фестивала ще бъде създаването на най-екологичната прическа в света.

„Фестивалът обръща поглед към най-актуалната глобална тенденция – опазването на околната среда. Така откроява новия облик на козметичната индустрия, която вече се грижи не само за красивия външен вид на хората, но и за красотата на природата", заяви при откриването на форума д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Над 65 фирми - представители на чуждестранни компании взимат участие на фестивала тази година. Със свои презентации на сцената ще се изявят екипи на козметични гигинти от Италия, Великобритания, Испания, Русия и др. За първи път Италианският фестивал дава шанс за изява в конкурсната програма на фризьори, излъчени от Центровете за професионално обучение. За възпитаниците им е обособена отделна категория в раздела за вечерна прическа. Учениците от специализираните паралелки в страната се състезават в т. нар. „джуниър клас". Третата група е на професионалните фризьори от „сениор" категория.

Международно жури оценява работата на участниците в националните конкурси. Наградата за класираните на първите три места в своята категория е безплатно 3-дневно обучение в Миланската Академия за стилисти на „BES". Там експерти в колористиката ще ги посвещават в тайните на смесването на цветовете и ще им разкрият предварително тенденциите в модата на прическите и стайлинга за следващия сезон.

Лифтинг без скалпел – това е новата линия в козметиката, показва 22-ото издание на Италианския фестивал на красотата и прическата. Новите продукти за лице са базирани на натурални съставки и научни разработки, за да предложат ефективни средства в борбата срещу стареенето. Серия от кремове и серуми за безоперативен лифтинг комбинира три активни компонента от алпийски билки. На тях са базирани също кремове срещу различни заболявания, масажни масла и маски за пилинг.

Иновация е флуидът за мигли, който ги удължава и сгъстява. Той се използва и за възстановяване на миглите и веждите след химиотерапия.

Серия кремове от стволови клетки и натурални съставки е разработила българска компания. Биопродуктите навлизат в лаковете за нокти, лакочистителите, шампоаните и балсамите, в цветната козметика.

Екологичната линия е доминираща на 22-ия Италианския фестивал на красотата и прическата, заявяват организаторите от „Christian Of Roma Group". За първи път ще отвори врати нестандартна работилница за лечебна козметика от натурални природни съставки.

Фестивалът се провежда традиционно в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. Организатори са дружеството „Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай