Италиански дизайнер създаде "ревнив" тостер

Италиански дизайнер създаде "ревнив" тостер | StandartNews.com

Неговото име е Брад, и той е пристрастен. И е тостер.

Брад е звездата на "Addicted Products", дизайнерски експеримент, отличен на Interaction Awards, пише Wired.

Като свързан тостер, той е в постоянен контакт с други свързани тостери като него - и по този начин през цялото време получава информация колко са изполвани те. Ако той не се използва толкова, колкото приятелите му, Брад се разстройва.

Той ще мърда дръжката си, за да привлече вниманието ви, ще ви умолява да препечета някоя филийка или поне да го погалите. Ако не му обръщате внимание достатъчно дълго, той ще вземе по-драстична мярка: ще започне да си търси нов собственик в Интернет.

Брад е създание на италианският дизайнер Симоне Ребауденжо. Всъщност той е разработил група от тостери, които са свързани помежду си и следят колко често всеки от тях е използван. 

Ако са продължитено недоволни, свързаните с интернет уреди прибягват до Twitter, за да си намерят нов дом. Идеята е, че тези тостери не могат да бъдат притежавани, а само приемани в дома.


Дизайнерът се е основал върху концепцията за "интернет на нещата", където всички уреди и устройства, домовете и автомобилите ни са свръзани чрез интернет. В случая той си е представил как свързаните предмети започват да използват интернет за самите себе си.

Това е поглед към едно странно недалечно бъдеще, в което "интернет на нещата" не води до хармонично свързани джаджи, а по-скоро до къща, пълна със странни създания - уреди, който са безнадеждно пристрастени към това да бъдат използвани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай