Истината за руския самолет, прелетял над България

Руският правителствен самолет кацна в 9.26 ч. тази сутрин на летището в Белград "Никола Тесла"

Истината за руския самолет, прелетял над България | StandartNews.com

Имало е прелитане през въздушното пространство на страната ни на руски правителствен самолет, съобщи неназован представител на българското правителство, цитиран от БГНЕС.

Източникът уточнил, че става въпрос за разрешен полет от Министерството на външните работи, който е имал хуманитарна цел – прибиране на руски дипломати.

Руският правителствен самолет кацнал в 9.26 ч. тази сутрин на летище "Никола Тесла" в Белград.

Още през февруари България забрани полетите на руски самолети над територията на страната, като се изключват хуманитарни полети.

Според телевизия N1, излъчваща в няколко републики на бивша Югославия, кацналият в Белград самолет е имал за цел да прибере руските дипломати, които са обявени за персона нон грата в страните, в които са били на служба и не могат да се завърнат в Русия.

Телевизията показа и снимка от самолета на летището в Белград. Подобни полети, уточнява N1, са били осъществявани от началото на войната в Украйна със същата цел да прибере руски дипломати.

Полет със същия самолет е бил осъществен и на 17 април от Москва за Копенхаген, когато е било избегнато въздушното пространство на страните, които са забранили руски полети.

Според справка на БГНЕС около 15.30 ч. самолетът отново е прелетял над територията на България, но обратно за Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай