Интерес към новата услуга на КАТ

За плащане на невръчени фишове и глоби онлайн

Интерес към новата услуга на КАТ | StandartNews.com

Услугата вече се радва на сериозен интерес.

Гражданите вече имат възможност да проверяват и плащат наложените им глоби изцяло електронно. Това се случва, след като от Министерството на вътрешните работи обновиха електронните си услугиНовата услуга на сайта МВР дава възможност за проверка на датата на нарушението и стойността на глобата, предаде БНТ.

"Хубавата новина е, че вече гражданите ще могат да си проверят и заплатят невръчените наказателни постановления и електронни фишове. Другото нововъведение е, че граждани, които не са правоспособни, тоест нямат свидетелство за управление на моторно превозно средство, вече могат да направят справка, защото могат да притежават автомобил. Справката се извършва по ЕГН, номер на лична карта или с номер на шофьорска книжка, или по регистрационен номер на МПС с чуждестранен номер", каза комисар Мария Ботева, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ към ГДНП.

Комисар Ботева заяви, че заплащането на глобите онлайн в първите дни от въвеждането на услугата се е увеличило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Здр
преди 2 месеца

Браво на КАТ.А с полицията какво ще правим.Битовите кражби и престъпления по селата и малките населени места какво става.НИЩО.защото в България има само КАТ.Които се крият с камери да снимат за превишена скорост за фарове и колани а полицията какво прави колко престъпления има разкрити пишете и за това.

Откажи