Идва сняг, карайте внимателно

Да това предупреждават от Пътна полиция

Идва сняг, карайте внимателно | StandartNews.com

Обръщаме внимание на всички водачи на моторни превозни средства във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка в следващите дни.

Днес и утре се очакват превалявания от дъжд, които ще преминат в сняг, затова шофьорите трябва да са внимателни на пътя. Това заяви главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

Експертът съветва водачите да се съобразяват с пътната обстановка, да спазват дистанция и да не превишават скоростните режими.

Контрол от страна на "Пътна полиция" ще има на всички точки в страната, като ще бъдат използвани и технически средства за установяване на нарушения, а при явни такива, шофьорите ще бъдат спирани от полицейските екипи. 

"Целта ни е не толкова да контролираме и да санкционираме, а да напомняме на шофьорите да бъдат внимателни. Основната ни задача е превенцията - да запазим живота на хората.", обясни гл. инспектор Крушарски.

Той информира, че по време на празничните дни - от 23 декември до 3 януари са регистрирани над 33 хил. нарушения за превишена скорост. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай