Петък,

Идва нов скандал с бебетата! Решението на АГ Шейново

От: Редактор -
4255
Идва нов скандал с бебетата! Решението на АГ Шейново
A
A
A

Съветът на директорите на АГ болница "Шейново" се е запознало със становището на външния консултант, изготвено във връзка със заявената претенция от едно от семействата по казуса с разменените бебета, цитирани от 24 часа.

Анализът се основава на преглед на близо 600 съдебни дела в областта на медицинските деликти в периода от 2007 г. до 2022 г. За да се осигури всеобхватност е извършена проверка и на други дела (извън медицинските деликти), по които се присъждат обезщетения за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, притеснение, шок от поднесена информация, страдание (без причиняване на физически увреждания).

Болница "Шейново" отказва да плати исканите от родителите на разменените бебета общо 600 хил. лв. обезщетение. Това стана ясно от съобщение на здравното заведение.

Болницата предпочита да отиде на съд, който да прецени какъв да е размерът на обезщетенията.

Семействата на двете разменени момиченца поискаха по 300 хил. лв. всяко. Случаят нашумя през декември. Бебетата обаче са родени през септември и с месеци живеят при грешни родители, след като са разменени при изписването им.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com