Идва голяма бъркотия с влаковете! Решението на БДЖ

Става въпрос за период от 15 месеца

Идва голяма бъркотия с влаковете! Решението на БДЖ | StandartNews.com

Във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара София от 7 май се въвежда промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление Мездра, Видин, Варна и Русе.

Това съобщиха от Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура" (ДП НКЖИ).

За да бъде възможно по-нататъшното осъществяване на строителните дейности, но и частично възможно влаковото движение и маневрена дейност, в железопътния възел ще бъде преустановено движението на влаковете от шести до дванадесети коловози.

Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара София да продължат 15 месеца, обясниха от НКЖИ.

През този период за обслужване на влаковете по направленията София - Подуяне пътническа, София - Волуяк и София - Захарна фабрика ще бъдат въведени в експлоатация вече ремонтираните трети, четвърти и пети коловози, като пътниците ще могат да ползват първи, втори и трети перони на Централна гара София.

Влаковете по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе, част от които ще приключват и започват движението си в/от жп гара София-Север ще бъдат засегнати.

Създадена е организация за достъп и обслужване на пътниците от и до Централна гара София чрез подсигуряване на електромотрисни влакове (ЕМВ), които ще извършват трансфери на пристигащите и заминаващите пътници от Централна гара София до и от жп гара София-Север.

Още информация относно временните промени в движението на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на Българските държавни железници (БДЖ) ще могат да получават от служителите на гишетата "Информация", билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството, допълва БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай