И втори задържан за спряното метро

През цялото време до Минчо Спасов е имало адвокат

И втори задържан за спряното метро | StandartNews.com

Има още един задържан за спирането на метрото в София. Това е 29-годишният Светослав Трайков. Не него и на бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов са повдигнати обвинения за хулиганство, като са пуснати под гаранция от 1500 лв.. Третият саботьор се издирва. Това стана ясно на брифинг на директора на СДВР главен комисар Ивайло Хаджиев и шефа на столичния Метрополитен проф. Стоян Братоев.

ВИЖ ОЩЕ: Задържаха ексдепутат за спиране на метрото

Хаджиев уточни, че от момента в който е поискана адвокатска защита такава е била осигурена и през цялото време при Минчо Спасов е имало адвокат.

Братоев обясни колко опасно е натискането на бутона за спиране на метрото. Това се прави  единствено при необходимост, защото е опасно и се спре напрежението. Братоев уточни, че е недопустимо при нормални условия да се спира метрото, защото това застрашава живота и здравето на хората.

”Никой не даде никакви обяснения. Бих искал да попитам дали медиите и обществото толерилат подобна постъпка, която по никакъв начин не кореспондира с мирните протести и искания", заяви още шефът на СДВР. Братоев пък каза, че има записи на които ясно се вижда как се натиска бутона, служител на метрото тича да деблокира метрото, а тримата саботьори тичат и натискат другия бутон.

"Не трябва да се допуска подобно нещо. Метрото не е играчка, това е сложно съоръжение, направили сме го с много труд и не бива да го ползваме по този начин. Тези бутони са по норматив, ползвани са няколко пъти, включително и ако има човек на релсите", заяви още Братоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай