Неделя,

И родители напират. Пуснете децата!

От: Редактор -
A
A
A

Родителите на ученици отново изпратиха призив и писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и образователния министър Красимир Вълчев с искане учениците от горните класове да се върнат за постоянно в клас, тъй като повече от година са почти през цялото време на дистанционно обучение заради пандемията от коронавирус.

"Обръщаме се към Вас с настояване да преосмислите политиката си и прилагането на мерки спрямо децата в училищна, градинска и яслена възраст, както и към школите и центровете за формално и неформално образование.

Децата ни са затворени по домовете си в продължение на месеци. Към спирането им от присъствено обучение се прибягва като първа, а често и единствена мярка за справяне с ръста на заболеваемост в страната."

"Целенасочено се насажда страх сред населението през всички медийни канали чрез твърдението, че децата са основен източник на разпространение на коронавируса", твърдят родителите.

Те дават за пример, че България е единствената държава в ЕС, която затваря децата като първа мярка за борба с COVID-19.

Те смятат, че "това дългосрочно лишаване на децата от общуване присъствено с връстници и учители, движение, спорт в нормална среда води до своите отрицателни последствия, голяма част от които остават скрити за външния свят".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички