Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

Средства за ремонта има, обеща на хората вицепремиерът

Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец | StandartNews.com

Бърз ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец гарантира на хората от село Обручище вицепремиерт и министър на регионалното развитие и Гроздан Караджов. Той пристигна в селото още в 5.30 ч., за да се ангажира ремонтът да започне в най-кратки срокове, предаде БТА. Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово пред погледа на вицепремиера.

Протестът започна в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с автобуси за работа в комплекса "Марица-изток".

Недоволството е заради състоянието на пътната отсечката, която е в изключително лошо състояние. Председателят на инициативния комитет "Обручище завинаги" инж. Тенчо Кайряков обясни, че подобно е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник "Трояново 1", по който се движат автомобилите и всеки момент е възможна катастрофа, като тази при Своге.По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма. Той припомни, че това не е първият протест. През юни, миналата година, недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, ангажира се пред протестиращите Гроздан Караджов. Той обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция "Пътна инфраструктура". През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки. Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай