Грабвайте чадърите! Мощни валежи и студ в цялата страна

Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София – около 12°

Грабвайте чадърите! Мощни валежи и студ в цялата страна | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София – около 12°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 m ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър и с него ще започне да се пренася малко по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 9°, на 2000 m – около 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В сряда вятърът временно ще се ориентира от западната четвърт. Валежи ще има на по-малко места, главно в северозападната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°. Минимални – между 5° и 10°. В четвъртък, с преминаване на студен фронт, дневните температури отново ще се понижат с около 5 градуса, сутрешните ще са между 7° и 12°, в котловините на Югозападна България – около 4°. Облачността ще бъде предимно значителна, на много места – с валежи. В петък ще преобладава слънчево време с купеста облачност след обяд, на отделни места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са по-ниски, дневните – с 1-2 градуса по-високи. В събота все още в отделни райони в Западна България са възможни следобедни краткотрайни превалявания с гръмотевична дейност, но ще има повече слънчеви часове, дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат предимно между 18° и 23°. Вятърът ще се ориентира от изток, в неделя и понеделник ще бъде умерен. В неделя вероятността за валежи е малка, в понеделник - отново нараства. Ще се затопля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи