Готви се битка срещу инфлацията. Разкритие на министър

Товма обяви Николай Събев

Готви се битка срещу инфлацията. Разкритие на министър | StandartNews.com

"Финансовият министър обсъжда антиинфлационен пакет от мерки". Това разкри транспортният министър Николай Събев, цитиран от Maritime и "Евроком".

"Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас ако седнат отговорни предприемачи, отговорната част от бизнеса, ние ще ги обсъдим нещата. С хора, които не искат да преговаряме и искат просто да направят... не знам какво искат да направят, но с такива хора не можем да преговаряме.

Те не търсят диалог", коментира Събев пред журналисти във връзка със скандала с транспортните фирми и записът, който изтече в онлайн пространството от срещата между бизнеса и правителството.

"Не спираме да обмисляме варианти, при които да има добри условия във времена на не добра икономическа ситуация хората да работят нормално. За 5 месеца правителството е изхарчило 4.5 млрд. лева, за да поемем разликите от електроенергията. Това, че скачаме от криза в криза ни кондиционира да влезем във форма.

Финансовият министър обсъжда антиинфлационен пакет от мерки. Част от нещата бяха анонсирани от Минитерството на финансите, но все още се разглеждат предложенията, защото от бюджета, който е съставен, се предвиждаше да има икономически растеж. Това засяга не само конкретен отрасъл, а всички българи", каза още Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай