Голямо затопляне на времето, но вече се видя кога иде новият сняг

В София днес максималната температура ще е около 13°

Голямо затопляне на времето, но вече се видя кога иде новият сняг | StandartNews.com

Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В повечето райони от страната ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана - умерен югозападен вятър и там максималните температури ще достигнат 15°-16°. В низините, котловините и поречията на Западна България, в районите, където ще се задържи почти тихо, ще бъде мъгливо или с ниска облачност и дневните температури ще са до 5°-7°. В София максималната температура ще е около 13°.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще има валежи от сняг, под 1700 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно в южните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В петък ще се задържи топло за сезона. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно след обяд - от северозапад и ще започне да нахлува по-студен въздух.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг. В Южна България отначало ще вали дъжд, който бързо ще преминава в сняг. Има повишена вероятност на места количествата да са значителни, ще се образува и нова снежна покривка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход, близки до нулата.

В неделя от север валежите ще отслабнат и спират, най-късно в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната все още и ветровито.

В понеделник вятърът ще отслабне, в Югозападна България и ще стихне. Сутринта ще е твърде студено с минимални температури между минус 12° и минус 7°, а максималните ще са без съществена промяна - около 0°. Облачността ще е разкъсана, на места до предимно слънчево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Рук
преди 3 месеца

Гаден кенеф е България

Откажи