Година след изчезването! Сашко от Перник направи нещо невероятно

Ето какво разказва баща му

Година след изчезването! Сашко от Перник направи нещо невероятно | StandartNews.com

Година след 8-дневното си изчезване, което изправи България на нокти, Александър от Перник направи нещо невероятно. Той откри две изложби.

„Добре се развива детето. Много е пораснал. Пише, чете, решава задачи и тренира плуване. Направихме две самостоятелни изложби с картините му", сподели бащата на Сашко Александър Цветанов. Разходките на момчето вече минават по малко по-различен начин.

„Не се опитва да се отдалечава от мен. Явно се страхува и се пази", споделя още баща му.

Сашко изчезна на 11 ноември миналата година. Последваха десетки теории, конспиративни и недоказани. Мащабното търсене, в което се включиха стотици, остана безрезултатно цели 8 дни, преди Сашко да бъде открит жив и здрав. Как детето е оцеляло през това време, в което е било само, и до момента няма ясен отговор.

„Очевидно, че той е герой, след като е издържал толкова време. Какво е ял, къде е спал - не иска да ми каже", разказа още Александър Цветанов пред "Нова".

В неделя семейството на Сашко ще организира курбан за негово здраве. И отново ще отправи благодарност към всички, които не спряха да го търсят, докато не беше открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай