Глосов: Не съм подавал и не ми е искана оставка

До седмица ще стане ясно дали ще има санкции и за фирмата-изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки

Глосов: Не съм подавал и не ми е искана оставка | StandartNews.com

Не съм подавал и не ми е искана оставка. работата на АПИ се състои и в поддръжка на пътя, ремонти и организация на движението, а не само във винетки. Това заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Не мога да коментирам уволненията в АПИ, те са преценка на премиерът Борисов", каза още той.

"До седмица ще стане ясно дали ще има санкции и за фирмата-изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки", допълни Глосов.

"Към момента няма проблем със закупуването на електронните винетки. И а продадени над 70 хиляди винетни стикери до този момент на стойност над 5 милиона лева", разкри инж. Глосов.

"Проблем в системата на АПИ нямаше, а само в терминалите. Отчетохме външна хакерска намеса в сайта на АПИ, което е спирало онлайн работа", коментира Глосов.

"Системата за е-винетките беше тествана от ноември и нямаше проблеми",  допълни председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.

"Ако от КАТ ви хванат без винетка, няма да ви глобят до 15 януари. Пътните полицаи ще ви помогнат да си купите винетка и ще ви насочат", завърши инж. Светослав Глосов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай