Петък,

Глобяват кметица, назначила роднина на важен пост

От: Рачо Рачев, кадър Фейсбук -
224
Глобяват кметица, назначила роднина на важен пост
A
A
A

Комисията за противодействия на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е открила конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие "Чиракман" в община Каварна. За нарушението е получен сигнал в края на миналата година.

Решението е срещу кмета на общината Елена Балтаджиева, която е в роднински отношения с лицето, спечелило конкурса, проведен в три етапа.

За откритите нарушения Балтаджиева трябва да заплати глоба в размер на над 10 000 лв.

В сигнала, изпратен до КПКОНПИ, се твърди, че въз основа на докладна записка от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева Общинският съвет е приел Решение за провеждане на конкурс за директор на Общинското предприятие "Чиракман", а впоследствие е подписан и договор за назначаването като такъв на Мирослав Игнатов, който е съпруг на роднина на кмета Балтаджиева.

Проведената проверка е установила конфликт на интереси, за което е наложена и парична глоба в общ размер на 10 263,67 лева, която следва да се преведе по банкова сметка на КПКОНПИ.

Препис на решението е изпратено и до Окръжната прокуратура в Добрич и подлежи на оспорване в 14-дневен срок пред Административния съд.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички