ГЕРБ: Радев да отговаря за провокациите

Агитки и платени провокатори се опитаха да опорочат протеста.

ГЕРБ: Радев да отговаря за провокациите | StandartNews.com

Агитки и платени провокатори се опитаха да опорочат протеста. Това заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ относно атаките от протеста в защита на Румен Радев. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и социалният министър Деница Сачева.

 Уж тези, които се имат за радетели на демокрацията, размахваха среден пръст, каза той и поясни, че полицаите са били замеряни с яйца в стъклени бутилки и са били обиждани.

Ние остро осъждаме такива актове на вандализъм, увери Паунов и поясни, че тези актове на вандализъм са продължили и след катоучастниците в протеста за подкрепа на кабинета са си тръгнали културно и без провокации към платените агитки.  "Автобуси и микробуси бяха нападнати, а хората вътре бяха замервани с камъни и обругавани", разказа Паунов.

"След тази вечер стана ясно, че този който нарича легитимно  изрбаното правителство с термина "мутри", използва мутренски способи за дестабилизация на страната и то в исторически момент за страната - приемането ни в чакалнята на Еврозоната", каза Паунов, четейки декларацията.

"Настояваме Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончев, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав  Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова  и всички останали, които размахвахаюмруци и средни пръсти да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай