Филип Димитров с трогателна изповед за ужаса в САЩ

Бях там и видях паниката и страха

Филип Димитров с трогателна изповед за ужаса в САЩ | StandartNews.com

„Няма да забравя как вечерта на 11 септември ресторантите в САЩ се напълниха. Хората излязоха напук на страха, за да покажат, че тези няма да ни променят живота”. Това заяви в студиото на  „Събуди се" Филип Димитров, посланик в САЩ през 2001 г. относно атентатите, които убиха близо 3000 души преди 20 години.

„11 септември е без съмнение една мрачна дата. Тогава имах възможност да бъда в Ню Йорк. Откриваше се сесията на ОНН и бях поканен. Никога няма да забравя тази картина на хората, които тичаха и се опитваха да избягат от дима. Светът изглеждаше много ведър през последните десетилетия на 20 век. Студената война беше приключила. И в този момент дойде удара в сърцето на западния свят, към който принадлежим”, каза в ефира на НОВА Филип Димитров.

Той сподели, че е бил в Ню Йорк по време на атаките

Той коментира и войната в Афганистан.

„Нека не забравяме, че 2 дни преди атентатите в Афганистан се случи убийството на лидера на най прозападната част от афганските сили. Това само по себе си беше знак, че вътре в Афганистан има тенденция за разширяване на антизападното мислене", каза Димитров. Според него да спрем мигрантския поток е трудна задача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай