ФБ спаси 4 кучета с кървящи рани, изхвърлени на снега

Доброволката Беяз Мехмед намерила животните в безпомощно състояние и се е погрижила за тях

ФБ спаси 4 кучета с кървящи рани, изхвърлени на снега | StandartNews.com

Фейсбук завря от гняв след пост за четири кучета, които след операция за кастрация, още упоени и с кървящи рани са били изхвърлени на снега край  кърджалийското село Енчец.

Историята бе разказана в четвъртък вечер във фейсбук от начинаещия кърджалийски инфлуенсър с псевдонима Хаки Кан. Днес стана ясно, че безпомощните животни ще бъдат настанени в стационар, където ще им бъде направен обстоен преглед и ако се наложи, ще бъдат лекувани. Това се случи след намесата на защитници на бездомните кучета от Кърджали.

Случаят с изхвърлените на минусови температури животни предизвика бурната реакция на няколко хиляди души.  Инфлуенсърът Хаки Кан описа как доброволката Беяз Мехмед е намерила животните в безпомощно състояние на снега и се е погрижила за тях. Според  Хаки Кан, преди да бъдат оставени навън, кучетата са били кастрирани в общинския приют на Кърджали "Дай лапа".

"Открих четирите животни изхвърлени извън село Енчец в четвъртък около 17 часа. Бяха на снега в безпомощно състояние, скимтяха и виеха", разказа Беяз Мехмед, за която бездомните животни са кауза. Тя живее в селото и вечерта излязла да нахрани бездомни котки, когато се натъкнала на разтърсващата гледка. Беяз видяла, че кучетата са кастрирани наскоро и показа снимки как раните от манипулацията още не са били затворени.

"Отидох до дома си, взех одеяла, храна и топла вода, за да спася животните", каза Беяз Мехмед. Тя потърсила за помощ Хаки Кан, който често се ангажирал с кампании за бездомни животни. По-късно четирите кучета били преместени в другия край на селото на завет в недовършена постройка.

В петък състоянието на четирите кучета бе видимо по-добро от описаното от доброволците. Едно от четириногите дори беше изминало около 500 метра и беше достигнало центъра на Енчец.

"Намерихме Тара, тя беше много щастлива като ни видя", заяви ученикът Матей. Той и семейството му осиновили бездомно куче, което преди месец успяло да избяга. Собствениците му го търсили през цялото време, но без успех. В четвъртък видели публикацията на Хаки Кан и разпознали домашния си любимец.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай