Фандъкова ще гледа обучение на червения кръст

Обучението е за реакция при земетресение

Фандъкова ще гледа обучение на червения кръст | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства днес на обучение на Международния червен кръст за реакция при земетресение. Това съобщиха от пресцентъра на столична община.

В тренировката ще се включат представители на 24 национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец, които участват в Глобално обучение за координация, оценка и планиране по време на бедствия с цел подобряване на координацията и извършване на оценка , планиране на операции и подпомагане на гражданите при възникване на кризи. В тренировката ще се включат доброволци и служители от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Обучението се провежда по проект „Доброволци на ЕС за хуманитарна помощ: Техническа помощ и изграждане на капацитет“, финансиран от Европейския съюз и осъществяван от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, съвместно с националните дружества на Червения кръст от Австрия, Италия, Холандия и България.

Тренировката ще се проведе в 14.30 часа на полигона на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община във вилна зона Градище в Панчарево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай