Фандъкова с лошо съобщение за столичното метро

Разширението на метрото през столичния район "Слатина" е отрязано от Плана за възстановяване и устойчивост

Фандъкова с лошо съобщение за столичното метро | StandartNews.com

Разширението на метрото през столичния район "Слатина" е отрязано от Плана за възстановяване и устойчивост. Това стана ясно от съобщение на столичния кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук. Парите за Метрополитена са намалени със 143 милиона лева.

Категоричната ми позиция, която защитих пред премиера и министъра на финансите, е, че завършването на третата линия на софийското метро не може да бъде отложено и се очаква от стотици хиляди софиянци",коментира Фандъкова.

Тя уточни, че по темата за редактирания план и за намаляването на средствата за двата нови участъка на метрото е разговаряла през последните дни с премиера Кирил Петков и с вицепремиера Асен Василев. Въпреки това редактираният план предвижда строителство само на 3-те км до кв. "Левски" и изключва участъка през "Слатина" до бул. "Цариградско шосе", пояснява столичният кмет.

Вместо 6-те километра метро за "Слатина", където от десетилетия транспортът не е добре уреден, парите са пренасочени към закупуване на едноетажни и двуетажни влакове за БДЖ, бордово оборудване за железниците, както и системи за диспечерска централизация на линия Русе-Каспичан и интермодален терминал-железница-шосе в Русе, съобщава Фандъкова.

От Русе пък е и транспортният министър Николай Събев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай