Фандъкова иска помощ от КАТ за "черния петък"

Пазете се от джебчии, зове полицията

Фандъкова иска помощ от КАТ за "черния петък" | StandartNews.com

Помощ от КАТ поиска кметът на София Йорданка Фандъкова в деня на черния петък утре. От ранни зори се очаква струпване на коли пред моловете и големите магазини. Затова Фандъкова помоли КАТ да помогне с регулирането на движението пред търговските центрове, където ще станат най-големите задръствания.

Пазете се от джебчии, призова в същото полицията. МВР припомни, че в дните на голямо пазаруване крадците обикалят големите магазини и се възползват от невниманието на клиентите, за да ги пребъркат за пари, документи и мобилни телефони. Не ги носете във външните си джобове, пазете дамските си чанти, съветват още полицаите.

От комисията за защита на потребителите пък напомнят на хората, които пазаруват по интернет, да не се доверяват на сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата. Засилена бдителност е необходима при пазаруване в новосъздадените сайтове. Особена бдителност е необходима, ако в сайт, представящ се за български, е посочена чуждестранна сметка за плащане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай