Фандъкова дава на прокурор "Чистота Искър"

Проверката на фирмата "Чистота Искър" е установила изключително сериозни нарушения

Фандъкова дава на прокурор "Чистота Искър" | StandartNews.com

Проверката на фирмата "Чистота Искър" е установила изключително сериозни нарушения. "По тази причина аз лично съм я изпратила на прокуратурата", съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова пред репортери по време на заседание на Столичния общински съвет (СОС) във връзка с възложената от нея проверка на дружеството.

Фандъкова уточни, че в края на миналата година е бил получен много сериозен сигнал, който е бил предаден на компетентните органите за проверка. По думите й проверяващите са установили и други нарушения. "Става дума за всякакви нарушения - по отношение на кадровия подбор, сключване на договори, превъзлагане на дейности, макар и неофициално, което дружеството няма право да прави. Става дума не само за отпадъците, а и за рекултивация на депата", добави кметът на София. Срокът на проверката е била за 3 години.

Зам.-председателят на СОС и общински съветник от групата на БСП Милка Христова коментира, че даването на случая с "Чистота Искър" на прокуратурата не означава, че случаят е засекретен и общинските съветниците нямат право на информация какво се случва с това дружество. Тя попита как са се допуснали тези изключително лоши управленски практики. Според нея те са свързани с неправомерно сключване на договори, директното източване на дружеството и конфликт на интереси. "Тези въпроси не могат да бъдат предмет само на прокуратурата". Затова Христова настоява колегите й да се запознаят с този доклад, защото няма гаранции, че тези лоши практики не продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай