Ето я последната проповед на отец Боян Саръев

От храма "Св. Успение Богородично" в град Кърджали публикуваха видеоклип

Ето я последната проповед на отец Боян Саръев | StandartNews.com

Разкрита бе последната проповед на знаков български духовник.

От храма "Св. Успение Богородично" в град Кърджали публикуваха видеоклип от последната проповед на отец Боян Саръев. Той почина на 27 декември. Последната проповед на Саръев е била на 3 декември. 

"Неимоверно нещастие е човек да бъде сляп, да не вижда света около себе си. Да не вижда лицата на онези, които го обичат и се грижат за него. Да не вижда светлината и красотата, която така богато се е разляла около нас. Какво ли не би дал слепецът да прогледа, но за съжаление медицината често пъти остава безпомощна и слепецът остава сляп до гроба", това казва отец Боян Саръев в последната си проповед. 

На 4 декември той е постъпил за лечение в здравното заведение, където е бил лекуван до 12 декември. Бил насочен към Университетска клиника в София. Оттам е бил изписан на 23 декември. Три дни по-късно - на 26 декември, здравословното състояние на отец Боян Саръев рязко се влошава и е приет в кърджалийската болница отново. Ден по-късно свещеникът е издъхнал.

Боян Саръев е роден на 5 май 1956 г. в село Жълти чал, в семейство на мюсюлмани, но приема християнството.

Завършва милиционерското училище в Стрелча, след което работи като сержант в Крумовград и София. През 1985 година завършва и школата на МВР в кв. „Симеоново“ в София. По-късно започва работа в завод „Електрон“. През май 1990 г. е ръкоположен за дякон, а по-късно и за свещеник в Пловдивската епархия. Служи в църквата „Св. Успение Богородично“ в град Кърджали.

През 1990 г. Създава Движението за християнство и прогрес „Свети Йоан Предтеча“, което си поставя за основна цел да върне в християнската вяра потомците на ислямизираните българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай