Експерт шокира с нова версия за убития български граничен полицай

Двамата братя, отговорни за убийството, са първобитни, неграмотни хора

Експерт шокира с нова версия за убития български граничен полицай | StandartNews.com

Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е видял нарушителите. Това е моето предположение. Отчетените, преминали границата, са само установените, но най-вероятно има минимум още толкова всяка година. Така пред НоваНюз бившият секретар на МВР Николай Радулов коментира случая с убит български полицай на българската граница с Турция. 

"Доколкото разбираме от описанието на двамата братя, отговорни за убийството на българския полицай, са първобитни, неграмотни хора. Подозира се, че имат психически заболявания. Системно са без пари, вероятно с намерения да грабят бежанци. Вероятно срезът в оградата не е отскоро", заяви той.

Няколко неща го карат да се съмнява в техните тези. "Едното е, че идеята, че двамата са стреляли от турска територия. След като става дума за ловна пушка със сачми, вероятно стрелбата е била от близо. При следствен експеримент ще стане ясно, в зависимост къде са гилзите. Автоматичното или полуавтоматичното оръжие изхвърля гилзите по един начин, докато при ловните пушки се изхвърлят на по-близко разстояние", обясни Радулов.

Според него вътрешният министър Иван Демерджиев се опитва да действа ефективно. "Прави се грешно заключение - че границата веднъж направена, си стои така. Всъщност тя е 240 км, което значи, че ако се работи поетапно, като стигнем до последния етап, трябва да започнем отново. Притеснен съм, защото не просто патрулирането би довело до добра комуникация, а съвместни тренинги", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай