Сряда,

Експерт с отровна стрела по кабинета. Сравнението

От: Редактор -
6077
Експерт  с отровна стрела по кабинета. Сравнението
A
A
A

„Петков и компания не се справят, те не са в състояние да управляват и малък квартален магазин, тъй като са затънали в зависимости и процедури“.

Това заявява пред Filternews.bg Борислав Райчев от Гражданско сдружение „Сила“. През 2013 година „Сила“ беше от водещите формации, които свалиха първото правителство на ГЕРБ с масови протести срещу големите вериги, осъществяващи монопол с горивата у нас.

„Цените, а не Северна Македония или Украйна, ще решат съдбата на кабинета. Това ви го гарантирам. И още другата седмица започва гражданска офанзива срещу тези хора“, предупреди той.

Според него само България не се е възползвала навреме от европейските фондове, защото не си написала доклада както трябва.

„В момента работим с руски петрол, който е по-евтин от другия, който можем да внасяме и цената би трябвало да е с 60-70 стотинки по евтин. Но никой от икономическите капацитети не взе под внимание това нещо, дори не го коментираха и обясниха по медиите. Картелът на горивата вече е напълно ясен и се вижда от всеки.

Относно цените е хубаво и да се спомене, че горивата могат да бъдат регулирани от държавата и от Комисията за защита на конкуренцията. Ценообразуването се случва с ДДС, с акциз, който е на 1 лев и 5 стотинки и от години не е мърдан като цена.

Всичко останало са спекулативни цени за търговците, въпреки че държавата може да влезе в тази цена като регулатор и да пробие картелните споразумения, които правят самите търговци на горива. Знае се, че горивата са в основата на повишаването на всяка цена, а защо държавата не се намесва, чакам обяснение“, обяснява Райчев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички