Експерт с отровна стрела по кабинета. Сравнението

Те не могат да управляват и квартален магазин

Експерт  с отровна стрела по кабинета. Сравнението | StandartNews.com

„Петков и компания не се справят, те не са в състояние да управляват и малък квартален магазин, тъй като са затънали в зависимости и процедури“.

Това заявява пред Filternews.bg Борислав Райчев от Гражданско сдружение „Сила“. През 2013 година „Сила“ беше от водещите формации, които свалиха първото правителство на ГЕРБ с масови протести срещу големите вериги, осъществяващи монопол с горивата у нас.

„Цените, а не Северна Македония или Украйна, ще решат съдбата на кабинета. Това ви го гарантирам. И още другата седмица започва гражданска офанзива срещу тези хора“, предупреди той.

Според него само България не се е възползвала навреме от европейските фондове, защото не си написала доклада както трябва.

„В момента работим с руски петрол, който е по-евтин от другия, който можем да внасяме и цената би трябвало да е с 60-70 стотинки по евтин. Но никой от икономическите капацитети не взе под внимание това нещо, дори не го коментираха и обясниха по медиите. Картелът на горивата вече е напълно ясен и се вижда от всеки.

Относно цените е хубаво и да се спомене, че горивата могат да бъдат регулирани от държавата и от Комисията за защита на конкуренцията. Ценообразуването се случва с ДДС, с акциз, който е на 1 лев и 5 стотинки и от години не е мърдан като цена.

Всичко останало са спекулативни цени за търговците, въпреки че държавата може да влезе в тази цена като регулатор и да пробие картелните споразумения, които правят самите търговци на горива. Знае се, че горивата са в основата на повишаването на всяка цена, а защо държавата не се намесва, чакам обяснение“, обяснява Райчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай