Експерт с отровна ирония към БСП. Причината

Заради предложенията да се слагат електронни табла с цени на едро

Експерт с отровна ирония към БСП. Причината | StandartNews.com

Експертът по комуникации Любомир Аламанов коментира мерките, които министърът на икономиката Корнелия Нинова предлага за борба със спекулата, а именно - да се слагат електронни табла, които да показват на гражданите колко струват на едро на стоките от първа необходимост.

"Всеки път като чуя в едно изречение думите "социалист" и "борба със спекула" се притеснявам, защото почвам да чувам тропота на червените ескадрони, които препускат да се преборят с тая пуста спекула.

Изнасяне на подобно информационно табло няма абсолютно никакъв смисъл. Освен всичко друго това е опит за прехвърляне на проблема и скарване на две групи граждани. Тоест, казваме: хора, вижте има някаква много ниска цена, например 5 лева за краставиците и виждате в магазина 10 лева за краставиците, едва ли не - разправяйте се помежду си. Това е отвратителна практика, която се използваше и от други правителства.

Ако има проблем на този министър или правителство, то е избрано на него да му се плаща, за да намира решение на проблема, а не да казва просто, че има проблем. Тези министри са там, за да намерят решение на този проблем. Изкуствените мерки, в които да се подтискат цени, това леко кънти на социализъм.

Защо се вдигат цените? Може би заради пандемията, заради затворените бизнеси, цената на тока, цената на газа, тези фактори. Ами намерете решение", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай