Джоли стана гадна фея

Анджелина се вихри в триизмерното фентъзи "Господарка на злото"

Джоли стана гадна фея | StandartNews.com

Лос Анджелис. Анджелина Джоли отново е във вихъра си. Страхотната дама представи пред многобройна публика първите кадри от приключенското фентъзи "Господарка на злото". В продукцията, която излиза по кината на 3D през юли на 2014 г., ще видим неразказаната история на най-емблематичната злосторница на "Дисни" - феята орисница Злодеида от култовата анимация от 1959 г. "Спящата красавица".

"От дете харесвам моята сегашна героиня. Искахме да я представим правилно, да продължим наследството от класиката", коментира Джоли. Майката на шест деца споделя едно от личните предизвикателства, пред които се е изправила при изграждането на образа на отрицателната палавница. "Бях много развълнувана, но и притеснена да играя за малчуганите, които се срещат със Злодеида за първи път. Стремяхме се към създаването на различен и очарователен свят, с прелестните и фантастични елементи, характерни за филмите на "Дисни" - като красотата и елегантността на Аврора, която Ел Фанинг изигра великолепно. Но Злодеида все пак е отрицателен персонаж, затова трябваше да бъде малко по-секси и по-подмолна. Търсехме баланса и в това беше голямата провокация."
В "Господарка на злото" Злодеида е красива и невинна млада жена с прекрасни черни крила, която води спокоен живот в мирно горско кралство. Идилията продължава до деня, в който армия човеци нахлува и заплашва хармонията на страната й. Злодеида се изправя като най-яростната защитничка на земите си, но става жертва на безмилостно предателство, което започва да превръща чистото й сърце в камък. Решена да отмъсти, тя подхваща епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора. Детето расте и Злодеида разбира, че Аврора държи ключа към мира в кралството, а също и към истинското щастие за самата нея.

Освен Анджелина Джоли във филма главни роли имат познатият от "Сектор 9" и "Елизиум" Шарлто Копли и младата, но многообещаваща Ел Фанинг ("Странният случай с Бенджамин Бътън", "Супер 8"). Другите от екипа са Сам Райли ("По пътя"), Имелда Стонтън ("Хари Потър"), Миранда Ричардсън ("Фантомът на операта", "Хари Потър"), Джуно Темпъл ("Тримата мускетари", "Черният рицар: Възраждане"). Продуцент на "Господарката на злото" е Джо Рот, в чиято филмография са емблематичните "Алиса в страната на чудесата", "Снежанка и ловецът" и "Оз: Великият и могъщият". Филмът е режисьорски дебют за Робърт Стромбърг, който е бил дизайнер по продукцията на "Аватар", "Алиса в страната на чудесата" и "Оз: Великият и могъщият". Той е работил върху визуалните ефекти на още десетки мегапродукции, сред които "2012", "Игрите на глада" и "Животът на Пи". Джоли е сред изпълнителни продуценти, а сценарият е на Линда Улвъртън, подписала "Красавицата и звярът", "Цар Лъв" и "Алиса в страната на чудесата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай