Дъжд в цялата страна, сериозни превалявания на юг и на изток

Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°

Дъжд в цялата страна, сериозни превалявания на юг и на изток | StandartNews.com

Днес ще духа слаб североизточен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. В източната половина от страната ще има и валежи от дъжд, значителни по количество на места в Родопите и крайните южни и източни райони. Сутринта в Североизточна България ще има условия за поледици. В Западна България ще има предимно ръмежи, преди обяд на много места и мъгли.

Жълт код е обявен в 8 области на Източна и Южна България заради значителни количества валежи. Това са областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич, където се очакват количества дъжд от 20-35 mm, а на места и повече.

Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони.

Облачно и дъждовно ще бъде времето по Черноморието. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачността и в планините ще е значителна, ще бъде и мъгливо, а в източната половина от страната ще има и валежи от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар се очакват значителни количества. В масивите от Западна България валежите ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, до края на деня ще се ориентира от северозапад.

През нощта валежите ще продължат, а в четвъртък ще се задържи облачно, на места в низините и мъгливо. В петък в много райони облачността временно ще намалява до слънчево време, а с усилване на вятъра от северозапад ще се затопли, дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай