Дъжд и студ, но стана ясно кога се завръща топлото време

Максималните температури днес ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 13°

Дъжд и студ, но стана ясно кога се завръща топлото време | StandartNews.com

Ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като по-слаби и на по-малко места ще са в североизточната половина от страната. В Югозападна България валежите ще са на повече места, в следобедните часове ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над планините ще е предимно облачно, по билата – мъгливо. Валежите ще продължат, в масивите в Западна и Централна България ще са на много места, в Рило-Родопската област - интензивни и значителни по количество. Сутринта над около 2000 метра ще вали сняг, но с понижението на температурите по-късно през деня сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Ще духа умерен и временно силен вятър от западната четвърт. Към 14 часа температурата на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

През следващите дни ще се задържи сравнително студено и предимно облачно. Ще има и краткотрайни валежи, но на по-малко места, в четвъртък главно в Западна България. Вятърът ще е умерен от изток-югоизток. Преобладаващите температури ще са: минималните между 4° и 9°, а максималните - между 12° и 17°. През почивните дни ще има повече слънце, особено в часовете преди обяд. В събота вятърът временно ще отслабне, в неделя отново ще се усили и ще е умерен, по-късно в Източна България временно силен, от югоизток. Първия ден ще е почти без валежи, през втория - отново на места ще превали, в планините е възможно и да прегърми. Минималните температури ще останат без съществена промяна, дневните ще се повишат с 4-5 градуса. В началото на новата седмица затоплянето ще продължи, вятърът ще отслабне, до вечерта в повечето райони и ще стихне. Въздушната маса над страната ще стане по-неустойчива и на много места ще превали и прегърми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай