Двоен обрат с времето! Порои до часове, после пак жега

Предупреждение от Meteo Balkans

Двоен обрат с времето! Порои до часове, после пак жега | StandartNews.com

Двоен обрат с времето предстои до часове. Жегата отстъпва място по порои, след това отново се връща летния пек.

Циклон над Йонийско море ще напои България, но и ще създаде риск от наводнения, предупредиха от Meteo Balkans по повод прогнозата за новата седмица.

#MeteoBulgaria издава предупреждения #Level1 и #Level2 за понеделник и вторник – 4 и 5 септември за порои!

През нощта срещу понеделник, по преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще има краткотрайни, временно интензивни дъждове и гръмотевични бури. Утре ще е предимно облачно.

Над цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и с прекъсвания ще превалява, като по-повсеместни ще са процесите над части от Дунавската равнина, около Стара планина и в Рило-Родопската област, където в рамките на денонощието може да паднат до и над 60 л/кв.м. Не са изключени разливи по някои средни и долни течения на реките из областите в оранжево!

Ще духа умерен, в източната половина на страната и по крайбрежието – силен североизточен вятър. Ще настъпва понижение на температурите и към 15:00 ч. в понеделнишкия следобед те ще са от 15° - 16° по високите западни полета до 26° - 27° на югоизток.

През нощта срещу вторник валежите в Западна и Централна България ще спират окончателно, но в Югоизточна пак ще се активизират и през деня ще продължават. Очакват се нови 30-ина литра на квадратен метър, в пограничните райони – към Сакар и Странджа и повече. Над цялата страна ще продължи да свисти североизточен вятър, но температурите ще се повишат и след пладне вече навсякъде ще минат 20-градусовата бариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай