Думи на Кирил Петков смразиха хората! Ето причината

С изказване за язовир у нас

Думи на Кирил Петков смразиха хората! Ето причината | StandartNews.com

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков реши да си направи предзиборен клип от Монтана, но с това, което каза, само се заигра със страховете на монтанчани – язовир „Огоста“.

Причината – по думите на Петков водоемът е сред 30-те най-опасни у нас. Но не само това – той заговори и за бедствие като от Карловско, което може да споходи Монтана.

Ето какво пише Петков: 

„Язовир "Огоста" е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През 2018 г. ГЕРБ отпусна 500 милиона лева безконтролно за ремонти на язовири през ДКК. От тези ремонти само десет бяха завършени, и то без строителни разрешения. 

Никой в министерството на икономиката в продължение на 3 години не беше упражнил контрол върху хората, на които е било възложено харченето на 500-те милиона лева. Нямаше никаква приоритизация на риска. 

Ние направихме първите стъпки – оценихме всички язовири в България по ниво на риск. Заложихме тези с най-висок риск да бъдат ремонтирани първо. Трябва да направим всичко възможно бедствия като това от последните дни да бъдат избегнати. 

Но това не става след като трагедията се случи. Това се прави с работа и спиране на кражбите. 

Ще си довършим работата след 2 октомври! 

А на г-н Борисов предлагаме да дойде тук, когато се пенсионира, защото е едно прекрасно място да изкара старините си“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай