Държавата слага охрана на Пендиков, каква е заплахата

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев се срещна с нападнатия в Охрид

Държавата слага охрана на Пендиков, каква е заплахата | StandartNews.com

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев се срещна с нападнатия в Охрид секретар на Българския клуб в града Християн Пендиков. Демерджиев пое ангажимент да бъде осигурена охрана на Пендиков, за да бъде гарантирана неговата сигурност, съобщават от МВР.

Демерджиев беше категоричен, че ще продължава да следи внимателно случая с нападението над Пендиков. При последните си посещения в Скопие заместник министър-председателят поиска от вътрешния министър на Република Северна Македония Оливиер Спасовски всички подробности около хода на разследването.

Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани заплахи и ще настояваме да се вземат мерки, каза още вътрешният министър по време на срещата. След пристигането на Пендиков в София, той продължи да получава заплахи, които Демерджиев предаде на колегата си в Република Северна Македония при срещата им на 30 януари.

Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия (ВМА) преди два дни. Той беше нападнат на 19 януари в Охрид. На следващия ден беше транспортиран от Република Северна Македония до България с правителствения самолет „Фалкон“ и приет за лечение във ВМА. При приемането на Пендиков в болницата медиците констатираха множество наранявания в областта на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст, съобщиха тогава от Министерството на отбраната.

Пендиков беше опериран от екип на ВМА, ръководен от д-р Атанаска Чешмеджиева, началник на Клиника по орална хирургия.

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му предостави. Това съобщи вчера служебният министър на външните работи Николай Милков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай