Държавата дава пари за спортната зала на Пазарджик

Пазарджиклии поканиха Борисов да се включи в сутрешно мачле, той отказа - бил на работа

Държавата дава пари за спортната зала на Пазарджик | StandartNews.com

Държавата ще даде пари на Община Пазарджик за пълна реконструкция на порутената след 10-ти ноември стара спортна зала на Зоната на здравето. 

За това се разбраха премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов, пише "Марица". 

Борисов дойде тази сутрин на изненадващо посещение в града и след като разгледа строително-ремонтните работи по околовръстния път и този за Пловдив, бе отведен от кмета Попов на някогашния работнически комплекс Зона на здравето, който в момента се модернизира с общински средства. 

Там пазарджишкият градоначалник направи презентация какво се случва в момента и как ще изглежда спортния комплекс в завършен вид в непосредствена перспектива.

Край клетката с изкуственият терен Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, колегата му от образователното министерство Красимир Вълчев, губернаторът Стефан Мирев, кметът Тодор Попов и областният координатор на ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, завариха ранобудни пазарджиклии, които от край време се събират в неделя сутрин за традиционно мачле на малки врати. 

 „Как сте момчета?”, ги попита премиерът. 

„Тъкмо почваме да загряваме. Ако има желаещи, може да се включат.”, отвърна на Бойко Борисов капитанът на една от формациите Петьо Георгиев – Вятъра.  

„То желаещи има, ама сме на работа.”, отговори премиерът.

Той остана меко учуден от думите на любителите футболисти, че в Пазарджик за спорт не се плаща никъде, защото достъпът до базите и спортните събития е безплатен навсякъде. 

„Лек социализъм.”, вметна с усмивка кметът Попов. 

„От мен да знаете – безплатно няма.”, коментира Борисов. 

След това той и придружаващите го лица се запътиха към изтърбушената и тотално компрометирана с времето някогашна многофункционална спортна зала на Зоната на здравето.

От близо 8 години тя бе прехвърлена в патримониума на общината, след като преди това бе държавна собственост. Идеята бе по този начин да се търсят възможности за нейното реконструиране.    

„Леле, то няма един здрав прозорец?”, обърна се към кмета на Пазарджик Бойко Борисов.  „Колко пари ти трябват за тая строшена зала?”, продължи той.

„Имаме проект. Общо около 2,5 милиона лева ще бъдат необходими, за да я реновираме. Половината пари ние ще си ги дадем, а за другата очакваме подкрепа от държавата. Лек съпорт. Ще я направим само за тренировки на спортните ни клубове. 

От старата конструкция ще се използва само фундамента.”, разясни кметът.

„Горанов, може ли поемем този ангажимент?”, попита на свой ред Бойко Борисово стоящия до него финансов министър. 

„Ако вървят нормално нещата….., ама той кметът ще се сети и че е сумата е без ДДС…?”, отговори с усмивка пазителят на държавната хазна.

„Добре, в крайна сметка се разбираме за милион и половина чисто.”, отсече Бойко Борисов и потегли с придружаващите го лица към Велинград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай