Дрехи се разграждат за 3 месеца

Братята и основатели на компанията Даниел и Маркус Фрайтаг са се покрили с топове от материала

Дрехи се разграждат за 3 месеца | StandartNews.com

На западния пазар вече има биоразградими маратонки, дори бикини. Базираната в Цюрих компания Freitag (в превод "Петък") започна да произвежда и дрехи от материя, която е специално разработена да се разгражда бързо и лесно, пише Gizmag.

Материалът, наречен F-abric, е направен от комбинация на ленени и конопени нишки с фибри от целулоза от букови дървета. Специфичен процес на изпридане допринася за свойството на текстила, както и на конците, използвани за свързване, да се разграждат. Крайният резултат е дрехи, които ще се разградят напълно в рамките на три месеца, след като бъдат изхвърлени. Копчетата не са биоразградими, но са проектирани лесно да се откачат от облеклото, за да се използват повторно.

Първоначално F-abric е замислена за производство на работни дрехи за служителите на Freitag. Сега колекцията се състои от мъжки панталони, дамски и мъжки ризи и рокли. Дрехите ще се появят в магазините в Европа в края на октомври. Засега не се съобщава информация за цената, но очакванията са тя да не е ниска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай