Догодина пускат третия лъч на метрото

Имаме 47 милиона и половина за ремонт на основни булеварди. Насочили сме се приоритетно по вътрешния ринг на София, казва той

Догодина пускат третия лъч на метрото | StandartNews.com

"Над милиард и половина ще струват новите проекти на столичната община. Над 447 милиона ще бъдат похарчени за подобрения на градския транспорт. Очаква се догодина да се пусне третият лъч на метрото с влакчета, които имат възможност да се движат без машинист".

 

За това информира заместник-кметът на София по финанси, здравеопазване и транспорт Дончо Барбалов. Той бе гост в сутрешния блок на БНТ.


"Имаме няколко ключови проекта. Единият е метрото - догодина имаме средствата за приключване работата по първи етап на третия лъч, като септември месец догодина вече трябва да е въведен в експлоатация", добави Барбалов.

"Имаме 47 милиона и половина за ремонт на основни булеварди. Насочили сме се приоритетно по вътрешния ринг на София. Един от основните ни приоритети да направим такава връзка между районите, че да не се минава през центъра", обясни-заместник-кметът на столицата.

"Предстои разширение и изграждане на платно на "Тодор Каблешков" от бул. "България" до ул. "Костенски водопад". Ще бъде и изградена улица, която ще прерасне в булевард - "Филип Кутев". Идеята е тази малка улица да се разшири", каза Барбалов.

Работи се и по доставка на нови трамваи.

Барбалов призна, че има много работа по трасето на "Граф Игнатиев", но се очаква скоро да се пусне трамвайната линия, която да е и по-тиха. Трябва да се направят тротоари на "Свети Седмочисленици". 

Предвижда се и доставка на нови електробуси през 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай