Добри новини - пожарите стихват

В момента огнеборците гасят единствено пожара в района на село Брягово

Добри новини - пожарите стихват | StandartNews.com

Ситуацията с пожарите в страната постепенно се нормализира. Продължава гасенето на пламъците между ямболските села Раздел, Малко Кирилово и Голям дервент, съобщава БНР.

Огънят е обхванал над 3600 дка, от които близо 2000 дка широколистна и иглолистна гора. Гасенето е изключително затруднено, заради пресечения терен и силния вятър, който непрекъснато сменя посоката си.  Няма опасност за населените места в района.

Вече трети ден продължава гасенето на пожара край средецкото село Проход. Огънят е локализиран, но работата на огнеборците е затруднена от гористата местност, в която бушува пожара.

Под контрол е и огънят в старозагорското село Пъстрово. Той беше локализиран на територия от 1860 декара.

За населеното място вече няма опасност, а територията, засегната от стихията се обхожда от противопожарни екипи и военнослужещи.

Постепенно се нормализира ситуацията в Хасковско. Двата големи пожара там са загасени.

В момента огнеборците гасят единствено пожара в района на село Брягово.

Областният управител на Хасково Минко Ангелов изрази увереност огнената стихия да бъде потушена в рамките на днешния ден.

Голям пожар гори и на гръцкия остров Тасос, където в момента на почивка има и много български туристи. Огънят е във висок горски район и не застрашава крайбрежието и почиващите, уверяват местните власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай