Детска градина се рекламира с пророка Мохамед

Детска градина се рекламира с пророка Мохамед | StandartNews.com

Детската градина в столичния кв. „Ботунец" ОДЗ Калина в София се рекламира с пророка Мохамед. В цитат на страницата на заведението ръководството призовава да се боим от Аллах, пише бТВ.

„Най-добрият подарък, който един родител може да направи на детето си е доброто възпитание! Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си!", гласи част от рекламния надпис.

Идеята е на директорката на забавачката в район Кремиковци Костадинка Георгиева, която не вижда нищо лошо в написаното

Исках да впечатля родителите, каза тя.

„Тук се работи по интеграцията на децата, защото тук се отглеждат деца от различни етноси и ние живеем заедно, ние отглеждаме заедно тези деца. Ромски, турски, всякакви. Ние се разбираме чудесно и си отглеждаме децата чудесно. И всъщност с този сайт аз исках да впечатля родителите", обясни Георгиева.

Кметът на столичния район „Кремиковци" Ивайло Панев не вижда проблем в религиозните цитати.

„Самата детска градина и самото селище в квартал „Ботунец" имат достатъчно компактна мюсюлманска общност. Един текст, който е изключително безобиден, насочен към възпитанието на децата, не виждам да повлияе по никакъв драматичен начин", коментира Панев.

След репортажа на медията столичният кмет Йорданка Фандъкова е наредила проверка по случая, а цитатът е премахнат от сайта на детската градина.

Според закона е недопустима каквато и да е било религиозна пропаганда в детските заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай