Депутат от “Възраждане” с коментар за Паметника на Армията

Какво каза той за действията му по обезопасяване

Депутат от “Възраждане” с коментар за Паметника на Армията | StandartNews.com

Това, което определи във връзка с действията за  обезопасяването на Паметника на Съветската армия политикът от партия "Възраждане" Деян Николов е, че те са "подмолни" и на "ръба на закона".


На пресконференция в Националния пресклуб на БТА той заяви, че от партията му продължават с битката за запазване на българската историческа памет.

Поводът е поставянето миналата седмица на метални ограждения около Паметника на Съветската армия, където са разположени шатри на протестиращи, настояващи за запазване на монумента.

Николов обясни, че има две процедури – едната е по демонтаж на паметника, а другата по думите му е задействана "подмолно" и е свързана с неговото обезопасяване.

Той съобщи, че още миналата седмица са поискали от Областната управа документите, свързани с обезопасяването на паметника. Николов посочи, че настояват да получат констативния протокол за състоянието на паметника, заповедта на главния архитект и плана за неговото обезопасяване.

"На мен не ми харесва София да прилича на военна зона", настоя Николов.

Той определи плана като "бутафорен" и попита как в последните 20 години въпросният паметник не е бил опасен.

В заключение Деян Николов съобщи, че са получили информация, че се готви още нещо – вишка, с която да започнат процедура по обследване на паметника. Затова от "Възраждане" планират масирано присъствие на техни симпатизанти в района на паметника – днес и утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай