Дъжд се изсипва до часове, но къде ще побелее от сняг

Ще започне ново понижение на температурите

Дъжд се изсипва до часове, но къде ще побелее от сняг | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък, над цялата страната ще е предимно облачно и на много места ще превали слаб дъжд, като по-значителни ще са валежите - над Източна България. Валежи от сняг се очакват над крайните северозападни райони, ще има условия и за поледици в планинските райони. Ще се образува и снежна покривка. 

Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 4°С. Най-високи ще са стойностите по Черноморието и в Югозападна България - до плюс 5-6°С.

През деня в четвъртък ще е предимно облачно и мъгливо. Около обяд от запад на изток над Западна България ще започнат нови валежи от сняг, които през нощта срещу петък ще обхванат Централна и Източна България. Поради по-високите температури в Горнотракийската низина валежите ще са от дъжд. Сняг ще завали и в София. Ще се образува и снежна покривка. През деня вятъра ще се ориентира от северозапад и ще започне ново понижение на температурите, пише "Метео Балканс". 

Максималните температури ще се понижат ще са около 3-5°С. По-ниски ще са над Северозападна и Западна България  – до 1-2°С.

През нощта срещу четвъртък времето в столицата ще е предимно облачно ще има и валежи от смесен тип. Минималната температура ще е около 2°С, а максималната - около 3-4°С, около обяд -  от запад ще започнат и слаби валежи от сняг. Ще се образува и снежна покривка. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува и по-студен въздух. 

В планините ще е предимно облачно, мъгливо и с валежи от сняг. Ще духа слаб вятър, предимно от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°С, на 2000 метра - около минус 4°С.

През нощта срещу четвъртък очакваме значителни валежите над Източна България. През деня ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд, а над Северното Черноморие - и от сняг. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай