Човекът от лявата страна на премиера. Кой е?

Това със сигурност не е обикновено куфарче

Човекът от лявата страна на премиера. Кой е? | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков, който излезе пред протестиращите пред сградата на Министерски съвет хора, за да говори с тях, но малцина забелязаха интересен детайл.

Той бе придружен от облечен в цивилни дрехи мъж на видима възраст около 50 г., който носеше куфарче. Всъщност човекът е част от НСО, а куфарчето – нещо съвсем различно.

То се оказа прибрано прилежно кевларено одеало с автоматично разпъване, което е изключително издръжливо. То спира изстреляни симултанно няколко проектила, способно е да предпази както от взривна вълна, така и от осколки и реално се ползва като мобилен щит в случай на атака.

Проверка на Флагман установи, че подобни артикули се продават свободно в мрежата, основно на американския пазар. Цената е около 700 долара, но вероятно има и по-скъпи варианти.

Ако се вгледате в кадъра, ще видите, че човекът, който държи „куфарчето“ до премиера, е разположил палеца на лявата си ръка по необичаен начин на дръжката. Точно там всъщност се намира „спусъкът“ на кевлареното одеало, с което то се разпъва за части от секундата и влиза в ролята си на щит. 

Оказа се, че премиерът Кирил Петков, който прояви „смелост“, появявайки се пред протестиращите, се е подсигурил в случай, че нещо се обърка. Това обаче е разбираемо и е практика навсякъде в света, когато официално лице се появи на такова публично събитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай