Петък,

Човекът от лявата страна на премиера. Кой е?

От: Редактор -
1394
Човекът от лявата страна на премиера. Кой е?
A
A
A

Премиерът Кирил Петков, който излезе пред протестиращите пред сградата на Министерски съвет хора, за да говори с тях, но малцина забелязаха интересен детайл.

Той бе придружен от облечен в цивилни дрехи мъж на видима възраст около 50 г., който носеше куфарче. Всъщност човекът е част от НСО, а куфарчето – нещо съвсем различно.

То се оказа прибрано прилежно кевларено одеало с автоматично разпъване, което е изключително издръжливо. То спира изстреляни симултанно няколко проектила, способно е да предпази както от взривна вълна, така и от осколки и реално се ползва като мобилен щит в случай на атака.

Проверка на Флагман установи, че подобни артикули се продават свободно в мрежата, основно на американския пазар. Цената е около 700 долара, но вероятно има и по-скъпи варианти.

Ако се вгледате в кадъра, ще видите, че човекът, който държи „куфарчето“ до премиера, е разположил палеца на лявата си ръка по необичаен начин на дръжката. Точно там всъщност се намира „спусъкът“ на кевлареното одеало, с което то се разпъва за части от секундата и влиза в ролята си на щит. 

Оказа се, че премиерът Кирил Петков, който прояви „смелост“, появявайки се пред протестиращите, се е подсигурил в случай, че нещо се обърка. Това обаче е разбираемо и е практика навсякъде в света, когато официално лице се появи на такова публично събитие.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички