Честваме 142 години от епопеята на Шипка

Заради тържествата затварят за движение прохода Шипка

Честваме 142 години от епопеята на Шипка | StandartNews.com

142-годишнината от Шипченската епопея и 85-годишнината от откриването на Паметника на свободата ще отбележим на 24 август. Националните тържества на върха са под патронажа на президента Румен Радев.

Заради честванията проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства на 24 август. Ограничението ще важи за времето от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта за пътя Габрово-Шипка-Казанлък в двете посоки, съобщиха от АПИ.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно ще се пренасочи през прохода Хаинбоаз. В посока север-юг автомобилите ще се движат от Русе-Велико Търново-Дебелец-проход Хаинбоаз- Гурково- /Казанлък, Стара Загора, Бургас/. В посока юг-север движението ще става през Гурково-проход Хаинбоаз-Дебелец-/Велико Търново, Русе/.

Местното движение и идващите от запад автомобили ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово-Трявна-село Белица-село Вонеща вода-проход Хаинбоаз и обратно.

През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на събитието, както и организиран междуградски автобусен транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай