Какво чака пенсионерите след 1 юли

Абсолютно задължително е България да има актуализация на бюджета, категоричен е Иван Ченчев

Какво чака пенсионерите след 1 юли | StandartNews.com

„Проведе се едно много разумно и спокойно откъм емоции заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Като една сериозна и отговорна партия БСП трябва да реагира в този случай и да запази абсолютно хладнокръвие. Защото не само сега, когато сме в управление, но и когато бяхме единствената опозиция в 44-ото Народно събрание, а и преди това като идеология на партията, ние винаги сме показвали, че за нас най-важни са хората.“

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR, във връзка с изявлението на Слави Трифонов.

„Тук става въпрос за проблеми на България и в този случай няма нито един българин в момента, който да не иска да се гласува актуализацията, която касае пенсии, социални мерки, необлагаем минимум“, каза още социалистът и допълни, че бизнесът също има нужда от мерки. По думите му в целия свят единственият начин да се излезе от инфлацията, е да се повишат доходите на хората.

Ченчев бе категоричен, че БСП има политически опит и в този момент най-важно е да се запази спокойствие и се обоснова: „За да се абсорбира Планът за възстановяван и устойчивост в България, до края на годината трябва да се пипнат над 200 закона. Затова БСП казва, че едни избори ще хвърлят държавата в хаос“, заяви той и допълни, че загубено време от 3 месеца, във всичките кризи, които са ни застигнали, във военни действия, ще хвърлят България в хаос и парламентът няма да има време. „В този момент трябва да се осъзнае, че подобно нещо ще бъде с почти необратими последици за страната ни“, предупреди той.Ченчев обясни, че в момента трябва да се придържаме към националните цели, като посочи кои са те: „В този момент те са повишаване на доходите и помагане в критичен момент на бизнеса, икономиката, животновъдите и земеделците. Сега има близо 170 милиона допълнителни за растениевъди и животновъди, което е изключително сериозно“, каза още той.

„Трябва да се случи така, че България да има актуализация на бюджета, това е абсолютно задължително, затова от всички трябва да се прояви разум“, категоричен бе Ченчев и допълни: „В тази ситуация се вижда, че трябва да се седне на масата, да се извадят аргументите на разума и чак когато се вземе подходящо решение, да знаем накъде вървим. Ние ще имаме нашите разговори в партията ни, защото никога не сме ги преустановявали и винаги сме излизали с конкретни решения“, заяви той във връзка с предстоящия Национален съвет на левицата. „Ще има решения, които ще бъдат добри за България“, увери социалистът.

По думите му БСП никога не е поставяла условия за постове, защото се отнасят отговорно към въпросите и проблемите на България. „Искрено сe надявам след 1 юли българските възрастни хора да получат достойно увеличение, на 1 октомври да получат едно хубаво преизчисление, да бъде компенсиран бизнесът, да си осигурим хляба, зърното“, заключи Иван Ченчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай