Сряда,

Какво чака пенсионерите след 1 юли

От: Агенция Стандарт -
11125
Какво чака пенсионерите след 1 юли
A
A
A

„Проведе се едно много разумно и спокойно откъм емоции заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Като една сериозна и отговорна партия БСП трябва да реагира в този случай и да запази абсолютно хладнокръвие. Защото не само сега, когато сме в управление, но и когато бяхме единствената опозиция в 44-ото Народно събрание, а и преди това като идеология на партията, ние винаги сме показвали, че за нас най-важни са хората.“

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR, във връзка с изявлението на Слави Трифонов.

„Тук става въпрос за проблеми на България и в този случай няма нито един българин в момента, който да не иска да се гласува актуализацията, която касае пенсии, социални мерки, необлагаем минимум“, каза още социалистът и допълни, че бизнесът също има нужда от мерки. По думите му в целия свят единственият начин да се излезе от инфлацията, е да се повишат доходите на хората.

Ченчев бе категоричен, че БСП има политически опит и в този момент най-важно е да се запази спокойствие и се обоснова: „За да се абсорбира Планът за възстановяван и устойчивост в България, до края на годината трябва да се пипнат над 200 закона. Затова БСП казва, че едни избори ще хвърлят държавата в хаос“, заяви той и допълни, че загубено време от 3 месеца, във всичките кризи, които са ни застигнали, във военни действия, ще хвърлят България в хаос и парламентът няма да има време. „В този момент трябва да се осъзнае, че подобно нещо ще бъде с почти необратими последици за страната ни“, предупреди той.Ченчев обясни, че в момента трябва да се придържаме към националните цели, като посочи кои са те: „В този момент те са повишаване на доходите и помагане в критичен момент на бизнеса, икономиката, животновъдите и земеделците. Сега има близо 170 милиона допълнителни за растениевъди и животновъди, което е изключително сериозно“, каза още той.

„Трябва да се случи така, че България да има актуализация на бюджета, това е абсолютно задължително, затова от всички трябва да се прояви разум“, категоричен бе Ченчев и допълни: „В тази ситуация се вижда, че трябва да се седне на масата, да се извадят аргументите на разума и чак когато се вземе подходящо решение, да знаем накъде вървим. Ние ще имаме нашите разговори в партията ни, защото никога не сме ги преустановявали и винаги сме излизали с конкретни решения“, заяви той във връзка с предстоящия Национален съвет на левицата. „Ще има решения, които ще бъдат добри за България“, увери социалистът.

По думите му БСП никога не е поставяла условия за постове, защото се отнасят отговорно към въпросите и проблемите на България. „Искрено сe надявам след 1 юли българските възрастни хора да получат достойно увеличение, на 1 октомври да получат едно хубаво преизчисление, да бъде компенсиран бизнесът, да си осигурим хляба, зърното“, заключи Иван Ченчев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички