Чакат 10 хил. лв. гаранция от Местан до 25 април

Има достатъчно доказателства за съпричастност на обвинения към разследваното престъпление

Чакат 10 хил. лв. гаранция от Местан до 25 април | StandartNews.com

До 25 април Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лв., съобщават от Окръжен съд-Кърджали, предаде Агенция Фокус. Определението на съда е по повод втората жалба на Местан срещу мярката му за неотклонение и паричната гаранция, наложена му за втори път от прокуратурата.

На този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвинения Лютви Местан към разследваното престъпление, като един от участниците в катастрофата, при която е загинало дете, се посочва в определението на Окръжния съд.

Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че същият притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна, се казва още в определението, което е окончателно.

Лютви Местан обжалва мярката преди 4 дни, и тя беше отменена, след което прокуратурата му наложи повторно гаранция от 10 000 лева. Окръжният съд-Кърджали е приел, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и др. данни за личността му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай