Буря пълзи към наш град. Става страшно

MeteoBalkans с предупреждение

Буря пълзи към наш град. Става страшно | StandartNews.com

Синоптици предупреждават за силни бури и градушки в региона на Русе и Свищов. От MeteoBalkans уведомиха за предстоящата обстановка с пост във Facebook, пише Varna24.

ВИЖ ОЩЕ: Идва най-странната седмица. Лято и зима в едно

"Вече е ясно, че ни очакват летни температури през следващите часове, но нека да се фокусираме към предстоящата обстановка, защото по-високите температури и подранилата вегетация объркват климатично заложените промени в почвата и растителността в моделите, което от своя страна променя и очакванията. Възможни са изненади и по-екстремни явления.

ВИЖ ОЩЕ: Наш град счупи температурен рекорд! Никога не е било толкова топло

„Едра градушка, силни пориви на вятъра, съпроводени и с понижение на температурите. Едва няколко дни остават до очакваната обстановка и края на подранилото лято, но прогнозите са, че се очакват градушки и гръмотевични бури. Виждаме симулация на очаквания процес, но обърнете внимание, че бурята до Русе и Свищов е предполагаема суперклетка", посочват от MeteoBalkans.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пипи
преди 2 седмици

След 1963 година у нас имаше солидна борба с градушките. "Демокрацията" унищожи всичко. Уж Крушарски произвежда такива ракети. Но всичко отива за износ. На нас не са необходими. Нашите производители гледат да не изпуснат компенсациите от застраховките, пък и на кого ли му пука? Ний сме смотана държава - евтини на брашното и скъпи на триците.

Откажи